stomen

Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Geroosterde groente

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Pel en halveer de sjalotjes. Verwijder de schil van de pompoen. Halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in blokjes ter grootte van dobbelstenen.

Verdeel de sjalotjes, pompoen en de takjes rozemarijn over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met de bruine basterdsuiker, een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door. Rooster de groente in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus

Leg de aardappels met een klein laagje water en een beetje zout in een schaal (geschikt voor in de magnetron). Leg hierop een bord zodat de schaal volledig afgesloten is. Zet de schaal in de magnetron en pof de aardappels circa 9 minuten op de hoogste stand. Snijd de aardappels vlak voor het serveren bijna doormidden.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook, chorizo en de salie circa 5 minuten. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 4 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Lepel de chorizo-tomatensaus royaal in de gepofte aardappels en eindig met een lepel crème fraîche

Varkenshaas

Dep de varkenshaas, indien nodig, droog met keukenpapier. Bestrooi de varkenshaas met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de varkenshaas in plakjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.