stomen

Gemengde salade met tonijn

Receptinformatie

Salade
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Snijd het uitje in zeer smalle plakjes en duw de ringen los. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Haal de slabladeren los.

Bereiding:
Prik de eieren in, leg ze in een steelpannetje, schenk er zoveel kokend water op, dat ze net onder staan en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de eieren 7 minuten.

Leg de boontjes in een kookpan, schenk er zoveel kokend water op, dat ze net onder staan en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de boontjes in 6 minuten beetgaar.

Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.

Laat de boontjes uitlekken en spoel ze koud.

Verdeel de slabladeren over 2 borden en sprenkel er wat dressing over. Verdeel de tomaatplakjes en uiringen erover en sprenkel er weer wat dressing over.

Schep de boontjes om met de rest van de dressing en schep ze op de salade.

Schenk de olie van de tonijn af en verdeel de tonijn over de salade. Leg de eierpartjes er om heen.

Strooi naar smaak wat zout en peper over de salade.

Serveer de salade met knapperig vers stokbrood.