stomen

Gemengde salade met aardbeien, walnoten en warme geitenkaasbroodjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snijd de bosuitjes of stoneleeks in smalle ringen.
Snijd de aardbeien in dikke plakjes.
Knip de tuinkers af.
Verwarm de ovengrill voor.

Bereiding:
Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Schep de walnoten er in en schenk er 1 theelepel notenolie bij. Rooster de walnoten al omschuddend goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier.

Klop een dressing van balsamico-azijn, citroensap, walnootolie, 1 theelepel honing en zout en peper naar smaak.

Bestrijk de sneden brood dik met geitenkaas en bedruppel ze elk met 1 theelepel honing. Schuif ze op het rooster 12-15 cm onder de voorverwarmde grill en bak de geitenkaas warm en goudbruin. Bestrooi ze met tuinkers.

Meng in een kom de gemengde veldsla met bosui, aardbeien en de dressing.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!