stomen

Gemengde salade met aardbeien, walnoten en warme geitenkaasbroodjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snijd de bosuitjes of stoneleeks in smalle ringen.
Snijd de aardbeien in dikke plakjes.
Knip de tuinkers af.
Verwarm de ovengrill voor.

Bereiding:
Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Schep de walnoten er in en schenk er 1 theelepel notenolie bij. Rooster de walnoten al omschuddend goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier.

Klop een dressing van balsamico-azijn, citroensap, walnootolie, 1 theelepel honing en zout en peper naar smaak.

Bestrijk de sneden brood dik met geitenkaas en bedruppel ze elk met 1 theelepel honing. Schuif ze op het rooster 12-15 cm onder de voorverwarmde grill en bak de geitenkaas warm en goudbruin. Bestrooi ze met tuinkers.

Meng in een kom de gemengde veldsla met bosui, aardbeien en de dressing.