Gemengde rijst met vis, garnalen en tajerblad
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Snijd de uitjes in achten.
Snijd de stelen van de tajerbladeren af. Trek de nerven aan de zijkant eraf, snijd de stelen in stukjes. Leg de bladeren op elkaar en snijd ze in stukjes.
Snijd de tomaten in achten.
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan. Fruit hierin de uien goudbruin. Schep de tajerbladstelen erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de rijst en de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Knijp de knoflook boven de pan uit. Voeg het tajerblad toe en roerbak weer 1 minuut. Schenk het kokende water erbij, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Leg de stukjes vis op de rijst. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat het gerecht in 15 minuten gaar worden. Schep het af en toe om en gebruik eventueel een vlamverdeler, om te voorkomen, dat het gerecht aan brand. Voeg op het laatst de kokosmelk, tomaten en garnalen toe en warm het gerecht goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.