stomen

Gemberspinazie bij curry van kip en gele rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper 1 ui. Snijd 1 ui in halve ringen.
Hak de knoflookteen fijn.
Schil het stukje gember. Snijd de gember in dunne plakjes en snijd de plakjes in smalle reepjes.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en houd de rijst warm in de pan.

Verhit een kleine braadpan of wok droog voor, schenk er langs de rand 2 eetlepels olie in. Roerbak de uisnippers 1 minuut. Schep de kipfiletstukjes erbij en roerbak ze goudbruin in 5 minuten. Voeg de roerbaksaus en de drinkyoghurt toe, breng het al roerend aan de kook en stoof de kipfilet op laag vuur gaar in 15 minuten.

Verhit in een tweede wok droog voor, schenk de rest van de olie er in. Roerbak de uiringen, knoflook en gemberstaafjes 1 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak 2-3 minuten, zodat de spinazie slinkt. Stoof de spinazie zachtjes nog een paar minuten.

Verdeel de gele rijst, gemberspinazie en kipcurry over twee borden. Strooi het amandelschaafsel er over.