stomen

Gemarineerde tofu met roergebakken broccoli en noedels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd de tofu in 1 cm dikke plakken.

Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes.

Halveer de paddestoelen.

Snijd de broccoliroosjes met de stelen in zo lang mogelijke stukjes. Of gebruik aspergebroccoli en halveer deze overlangs.

Haal de peultjes af.

Snijd de tomaten overlangs in vieren.

 

Bereiding:Meng de woksaus ‘gember-lemon’ met de sukiyakimarinade en schep de plakken tofu hierin om. Zet ze weg tot gebruik.

 

Leg de eiermie of woknoedels in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de mie of noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

 

Verhit de wok droog voor. Schenk langs de rand van de wok de olie er in. Roerbak de partjes ui 2-3 minuten. Schep de paddestoelen en broccoli in de pan en roerbak 4 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten. Roer de marinade van de plakken tofu bij de groente in de wok. Temper het vuur. Schep de peultjes in de wok en stoof het geheel al omscheppend 2 minuten. Schep de tomaten erbij en stoof nog een paar minuten door. Voeg, als het te droog wordt, eventueel wat (noedel kook)water toe.

 

Verhit intussen de grillpan droog voor. Dep de gemarineerde plakken tofu droog. Rooster de gemarineerde plakken tofu aan beide kanten 1-2 minuten.

 

Schep de koude mie of noedels en de cashewnoten bij de groente in de pan. Zet het vuur weer hoog en verhit het geheel al omscheppend 1-2 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer de geroosterde tofu er bij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge