stomen

Gemarineerde ribeye met rucolasalade en pizza

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 250°C. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Halveer de ui, snijd de helften in flinterdunne partjes, duw de laagjes los.

Bereiding:
Kneed het brooddeeg samen, strooi er wat bloem over en rol het op het bakpapier op de bakplaat uit tot een min of meer ronde lap. Knip er met een schaal gaten in en rek het deeg wat verder uit. Kwast het deeg in met wat olijfolie en strooi er 1-2 theelepels grof gemalen zeezout over. Bak de onbelegde pizza in 12 minuten goudbruin en gaar.

Leg de haricots verts in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de bonen in 6 minuten beetgaar. Stort ze in en vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

Verhit een grillpan droog voor. Kwast de ribeyes dun in met wat dressing en bak ze aan beide kanten 3-4 minuten. Ze mogen rosé van binnen zijn.

Meng de slamelange met de uipartjes, bonen en de rest van de dressing.

Verdeel de salade over twee borden, leg de ribeyes erbij en strooi er wat zout en peper over. Rasp of schaaf de Parmezaanse kaas over het vlees en de salade.

Breek de ‘pizza’ in 4 stukken en serveer dit erbij.