stomen

Gemarineerde kip met zoete perensalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Snijdt de kipfilet in blokjes van 1 cm, doe het vlees in een kom en schep de sojasaus, het sap van 1 sinaasappel en 1 eetlepel erdoor. Laat dit 10 minuten intrekken. Meng de krenten met het sap van de tweede sinaasappel, het citroensap, de wijnazijn, de honing en de cayennepeper. Laat de krenten ca. 10 minuten wellen. Schil intussen de peren en snijdt ze in parten. Leg de parten bij de krenten in het geurige vocht en roer de slagroom erdoor. Verhit 1 eetlepel sesamolie in de wok en roerbak de kipblokjes in circa 3 minuten goudbruin. Voeg het sesamzaad toe. Verdeel de kipblokjes over 4 bordjes, schep de perensalade ernaast en bestrooi die met de pistachenootjes. Garneer met takjes kervel.