Gemarineerde champignons in rode wijn en venkel
Receptinformatie
Bak onder voortdurend roeren de champignons, zonder steeltjes, in 5 minuten aan. Breng ze op smaak met zout en peper. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de ui en de knoflook in de resterende olie. De uien moeten nog wat stevig blijven. Bak de venkel, basilicum en majoraan even mee. Voeg de tomaat, wijn en azijn toe en breng op smaak. Laat dit mengsel 5 minuten indikken. Voeg de champignons weer toe, en stoof nog 5 minuten. Laat het mengsel afkoelen onder af en toe omroeren. Laat het mengsel minstens 24 uur marineren. Geef er vierkantjes bruin brood bij, met boter. Garneer voor het opdienen met gehakte peterselie.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.