stomen

Gele rijst met kip en venkel in curry-sinaasappelsaus

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de rode ui.

Snijd het groen van de venkelbollen en snijd het fijn. Snijd een dun plakje van de wortelaanzet af. Snijd de bollen in plakken.

Snijd de winterwortel in stukjes van 3-4 cm, snijd de stukjes in plakjes en de plakjes in reepjes.

Pers 1 sinaasappel uit. Schil de tweede dik, zodat ook het wit wordt weg geschild. Snijd boven de kom met sap de partjes uit de vliesjes en houd ze apart.

Knip het koriandergroen (blad en stelen) fijn.

Bereiding:
Strooi de gele rijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand van de wok er in. Roerbak de kipfilethaasjes goudbruin in 2-3 minuten. Schep de uisnippers en venkel erbij en roerbak 3 minuten. Knijp het knoflook boven de pan uit, voeg de wortel toe en roerbak 2 minuten. Schep de rozijnen, de roerbaksaus en het sinaasappelsap erdoor en breng het aan de kook. Laat het gerecht een paar minuutjes zachtjes sudderen.

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Rooster op halfhoog vuur, en onder regelmatig omschudden, de pijnboompitten goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier.

Stort de rijst in een zeef. Schep de pijnboompitten en koriander er door.

Schep de sinaasappelstukjes door het roerbakgerecht. Serveer de gele rijst er bij.