stomen

Gekruide kibbeling met gestoofde tomaten en friet

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verhit de frituurolie in de frituurpan tot 185-190°C.
Snijd de tomaten in vieren.
Halveer het uitje en snijd de helften in smalle partjes. Duw ze los.
Snijd de visfilet in 6-8 mooie stukken.

Bereiding:
Verhit in een steelpan met dikke bodem 1 eetlepel olie en fruit hierin de uipartjes. Schep de tomaatstukken erbij, roer de tacosaus erbij, dek de pan af en stoof de tomaten op laag vuur warm in 10 minuten.

Meng de kruiden met de bloem in een kom, schep de stukjes visfilets er door, zodat ze gelijkmatig met gekruide bloem zijn bedekt.

Schenk een flinke laag (3 cm) olie in een hapjespan of braadpan. Verhit de olie, tot er damp vanaf komt. Neem met een vork de stukjes visfilet uit de kom, schud overtollige bloem eraf en laat ze in de hete olie glijden. Bak de visfiletstukjes met 3-4 tegelijk goudbruin en gaar in 4-5 minuten. Wip ze een keer om.

Bak in de frituurpan de Vlaamse frieten in 4-5 minuten goudbruin en gaar.