stomen

Gekarameliseerde witlof met notenrisotto

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Halveer de witlofstruikjes. Snipper de ui zeer fijn. Hak de noten tot kleine stukjes. Breng in een waterkoker 4 dl water aan de kook.

 

Bereiden:
Los het bouillontablet op in het kokende water.

 

Verhit in een wok of hapjespan de boter en de suiker en laat de suiker smelten. Leg de witlof met het snijvlak in de pan en bak ze zo 3 minuten. Keer ze dan, voeg de uisnippers, het kaneelpoeder, de walnoten en amandelen toe en roerbak 3 minuten. Neem de witlofstruikjes uit de pan en houd ze warm (in aluminiumfolie). Schep de rijst in de pan en roerbak 1 minuut. Schenk de sherry erbij en laat het vocht door de rijst opnemen. Voeg in 2 delen de bouillon toe en warm de rijst steeds goed door. Verdeel de geitenroomkaas in stukjes en roer ze door de rijst. Leg de witlofstruikjes op de rijst, dek de pan af en stoof het gerecht nog 10-15 minuten. De rijst moet romig zacht zijn en nog een beetje vochtig.