stomen

Gekarameliseerde sinaasappelspruitjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste blaadjes en snijd de onderkant eraf. Breng water met het citroensap aan de kook en doe de spruitjes erin. Kook ze in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af. Boen de sinaasappel schoon en haal er met een zesteur (citroentrekker) of rasp 3 theelepels oranje schil af. Pers de sinaasappel uit. Laat terwijl de spruitjes koken de boter smelten in een pan met dikke bodem. Voeg al roerende de suiker toe en laat de suiker karameliseren (bruin worden). Blijf roeren en let op dat de suiker niet verbrandt. Voeg de geraspte sinaasappelschil, (bewaar een paar mooie linten rasp voor de garnering), de geraspte gemberwortel of de gemberpoeder, de sinaasappelmarmelade en het sinaasappelsap met eventueel de Grand Marnier of Cointreau toe en laat de massa even doorkoken. Doe de spruitjes in de karamelmassa en verwarm hierin de spruitjes nog even.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge