Gehakthachee met groentepuree
Receptinformatie
Groentepuree
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels, pastinaken en de winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels en de groente in circa 15 minuten gaar.
Giet de aardappels en de groente af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en de groente met een pureestamper, roer de wijnazijn en de mosterd door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gehakthachee
Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit een klontje boter in een (hapjes)pan en fruit de uien circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
Schenk het water erbij en voeg de kruidnagels, laurier en het runderbouillonblokje toe. Breng het gehakt aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur garen. Verwijder de kruidnagels en het laurier en breng de hachee op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de groentepuree over de borden en maak een kuiltje in de puree. Schep de gehakthachee in het kuiltje.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.