stomen

Gehakthachee met groentepuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Groentepuree

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels, pastinaken en de winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels en de groente in circa 15 minuten gaar.

Giet de aardappels en de groente af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en de groente met een pureestamper, roer de wijnazijn en de mosterd door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gehakthachee

Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit een klontje boter in een (hapjes)pan en fruit de uien circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.

Schenk het water erbij en voeg de kruidnagels, laurier en het runderbouillonblokje toe. Breng het gehakt aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur garen. Verwijder de kruidnagels en het laurier en breng de hachee op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de groentepuree over de borden en maak een kuiltje in de puree. Schep de gehakthachee in het kuiltje.