Gehaktballetjes met auberginesaus
Receptinformatie
Leg de aubergines onder een hete grill of in een hete oven tot het vel zwart is, blazen vertoont en het vruchtvlees zacht is. Laat de aubergines in een plastic zak uitdampen en ontvel ze. Pureer de aubergines in een keukenmachine of met een staafmixer. Verwarm de puree al roerende met het bouillonpoeder en de room. Roer er op het laatst de geraspte kaas doorheen. Maak het gehakt aan met ui, zout, peper, kaneel, munt en pijnboompitten. Vorm er kleine balletjes van en bak ze om en om bruin in de hete olie. Bak de paprika mee en voeg de tomaten met de peterselie toe. Warm alles goed door. Schenk de auberginesaus op een grote platte schaal en verdeel de gehaktballetjes met de paprika en tomaten eroverheen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.