stomen

Gehaktballetjes met auberginesaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
50-60 min

Leg de aubergines onder een hete grill of in een hete oven tot het vel zwart is, blazen vertoont en het vruchtvlees zacht is. Laat de aubergines in een plastic zak uitdampen en ontvel ze. Pureer de aubergines in een keukenmachine of met een staafmixer. Verwarm de puree al roerende met het bouillonpoeder en de room. Roer er op het laatst de geraspte kaas doorheen. Maak het gehakt aan met ui, zout, peper, kaneel, munt en pijnboompitten. Vorm er kleine balletjes van en bak ze om en om bruin in de hete olie. Bak de paprika mee en voeg de tomaten met de peterselie toe. Warm alles goed door. Schenk de auberginesaus op een grote platte schaal en verdeel de gehaktballetjes met de paprika en tomaten eroverheen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge