stomen

Gegrilde zalmfilet met kruidige boontjes en krielaardappeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Besprenkel de zalmfilets met wat limoensap en kwast ze in met olijfolie.
Maak een bosje van de bonen en snijd van de bovenkant een stukje af.
Knip het dillegroen fijn.

Bereiding:

Schep de krieltjes in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de krieltjes in 18 minuten gaar. Voeg na 12 minuten de haricots verts toe en kook ze samen 6 minuten.

Verhit een roosterpan droog voor. Rooster de zalmfilets aan beide kanten 1-2 minuten, zodat de buitenkant knapperig en de binnenkant nog glanzend is.

Giet aardappels en bonen af, schep de pesto en dille erdoor.

Bestrooi de zalm aan tafel naar smaak met wat zout en peper.