stomen

Gegrilde venkel met knoflookdressing

Receptinformatie

Bijgerecht
20-30 min

Verwarm een grillplaat of een grillpan voor. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper in dunne reepjes. Verwarm de olie in een steelpan en fruit de knoflookplakjes goedbruin. Schep de knoflookplakjes op een bordje. Fruit dan de peperreepjes heel even aan in de olie. Bestrijk de venkelplakken met olie en rooster ze op de grillplaat in ca. 6 – 8 minuten goudbruin en beetgaar. Keer ze regelmatig. Pers de citroen uit. Klop het citroensap met de knoflook peperolie tot een dressing. Roer de Provencaalse kruiden erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de venkelplakken op vier bordjes en schep de dressing erover. Verdeel de knoflookplakjes erover. Lekker met ciabatta.