stomen

Gegrilde tandoorikip met komkommerraïta in naan

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Rasp de komkommer op de grove rasp boven een zeef. Schep het komkommerraspsel om met 1 eetlepel zout en laat het minstens 15 minuten uitlekken. Druk het vocht er steeds goed uit.

Hak de knoflookteen zeer fijn.
Snijd het blad van munt en peterselie fijn.
Verwarm de ovengrill voor.

Bereiding:
Snijd de kipfilets bovenop een aantal keren schuin in, tot 1-2 cm diepte. Vermeng de kruidenpasta met 2 eetlepels yoghurt en bestrijk de kipfilets hiermee rondom. Leg de kipfilets op het ovenrooster. Schuif het rooster 12-15 cm onder de voorverwarmde grill. Schuif de bakplaat, bekleed met aluminiumfolie, eronder.

Leg de laatste 5 minuten de broden naast de kipfilets, keer ze halverwege.

Druk het komkommerraspsel nog een keer goed uit. Meng het met de knoflookpuree, munt en peterselie door de rest van de yoghurt. Roer de olie erbij. Breng de raita op smaak met zout en peper.

Snijd de broden open. Snijd de kipfilets in plakjes. Vul de broden met een pluk sla, een schep raita, de kipfilet en nog een schep raita. Serveer het zo.