stomen

Gegrilde sardientjes, venkel en paprika met zuurdesembrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Ontsteek de barbecue of verwarm de grill voor. Gebruik een fijnmazig rooster of een speciale groentegrillbak.

Was de sardientjes en dep ze droog.

Snijd het groen van de venkelbollen en snijd het fijn. Snijd een dun plakje van de wortelaanzet af. Snijd de bollen in plakken.

Halveer de citroen. Snijd een helft in 6 smalle partjes. Snijd de andere helft in 2 partjes.

Halveer de paprika over de lengte, verwijder steel en zaadlijsten.
Hak de knoflooktenen fijn. Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Vul de sardientjes met een takje venkelgroen, wat knoflooksnippers, een partje citroen en wat grof gemalen zeezout. Bestrijk ze met wat olijfolie. Rooster de sardientjes aan beide kanten 5 minuten. Bestrooi ze na het keren met wat zout.

Rooster de venkelplakken aan beide kanten goudbruin en nog beetgaar. Meng ze met wat zout en peper.

Rooster de paprika’s eerst aan de velkant (maar laat ze niet verbranden) en dan aan de binnenkant tot ze een beetje zacht zijn. Schep ze om met peterselie, knoflook naar smaak, zout en peper en wat olijfolie.

Snijd het brood in dikke plakken bijna door. Besprenkel het met olijfolie en maal er wat zout over. Leg het brood ook op het rooster, zodat het warm wordt.

Leg de sardientjes en groente op een mooie schaal met de citroenpartjes. Voeg aan tafel naar smaak nog zout, peper en olijfolie toe. Geef het brood erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge