stomen

Gegrilde kalkoenschnitzels met tuinbonensalsa en ciabatta

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Hak de knoflookteen fijn.
Rasp de schil van de halve citroen af. Pers de vrucht uit.
Snijd het basilicumgroen fijn.
Snipper het wit van het bosuitje, snijd het groen in smalle ringetjes.
Snijd de tomaat of tomaten in piepkleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk zaad en vocht.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Warm de oven voor op 225°C.

Bereiding:
Meng knoflook, citroenrasp en helft van het basilicum met de olie en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Bestrijk de kalkoenschnitzels hiermee.

Leg de tuinbonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de tuinbonen gaar in 10 minuten. Stort ze in een vergiet en spoel ze koud.

Bak intussen het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.

Verhit intussen een grillpan droog voor. Neem de kalkoenschnitzels uit de marinade. Rooster ze aan beide kanten mooi goudbruin en gaar in 4 minuten aan beide kanten.

Meng bosui, tomaat en rest van het basilicum met 1 theelepel citroensap en zout en peper naar smaak en schep de tuinbonen er door.

Serveer de gegrilde kalkoenschnitzels met de tuinbonensalsa en het brood.