stomen

Gegrilde biefstuk met in wijn gekookte rode bieten en ansjovispuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Was en schil de bietjes dun, maar laat een stukje steel aan elk. Bewaar de schillen.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Schenk de fond en wijn in een kookpan en kook het vocht op hoog vuur in tot 3 dl. Kook hierin de bietjes en de schillen tot de bietjes gaar zijn, in 10 minuten. Neem ze uit het kookvocht en houd ze warm. Kook het vocht in tot 11/2 dl en zeef het.

Verwarm intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking de aardappelpuree. Houdt 2 ansjovisrolletjes apart, druk de rest met een vork fijn en schep dit met de peterselie door de puree. Houdt de puree warm.

Verhit een grillpan voor en rooster hierin de biefstukjes aan beide kanten 4-5 minuten.

Leg op elk bord een schep aardappelpuree, leg er een biefstukje bij en schep de saus er om heen. Leg op elk biefstukje een ansjovisrolletje. Maal er wat zout en peper over.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge