stomen

Gegrild groentetorentje met Koningsoesterzwam en mozzarella

Receptinformatie

Bijgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verder: keukenpapier (of een borsteltje), een bakkwastje en een grillpan

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon en snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel. Snijd de knoflook in plakjes en roer deze in een kom met Italiaanse keukenkruiden door de olie. Snijd de paddenstoelen, courgette, aubergine en mozzarella in 1 cm dikke plakken.
2. Verhit een grillpan voor. Bestrijk de plakken paddenstoel, courgette en aubergine aan beide zijden met knoflookolie (de plakjes knoflook blijven achter in de kom) en bestrooi ze licht met zout en peper.
3. Grill de plakken courgette in 1 minuut, de plakken aubergine in 2 minuten en de plakken paddenstoel in 1½ - 2 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
4. Maak op een ovenplaat 6 groentetorentjes met om en om plakjes courgette, mozzarella, aubergine en paddenstoel. Eindig met courgette. Verwarm de groentetorentjes ca. 4-5 minuten in het midden van de oven tot de mozzarella begint te smelten. Lekker met beenham en verse aardappelpuree met truffelolie.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!