Gegratineerde witlofschotel met tomaat en basilicum
Receptinformatie
Kook de struikjes witlof beetgaar en laat ze goed uitlekken. Leg ze naast elkaar in een beboterde ovenschaal. Verdeel de in plakken gesneden tomaat, basilicum, kaas en peper eroverheen. Zet de schaal 15-20 minuten in het midden van een voorverwarmde over van 200ºC of onder een hete grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Magnetronbereiding
Leg de struikjes witlof in een ronde schaal en kook ze gaar, afgedekt, 4-6 minuten, ca 750 watt. Leg de tomaten, basilicum en kaas eroverheen en zet de schaal terug, afgedekt, 3-5 minuten ca 525 watt tot de kaas gesmolten is.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.