stomen

Gegratineerde venkelbollen met zalm en garnalen, met risotto

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd het groen van de venkel en snijd het fijn. Snijd een dun plakje van de wortelaanzet af. Haal voorzichtig van beide venkelbollen de buitenste rok los, laat daarbij de aanzet zitten, zodat ze echt elk een kommetje worden. Snijd de rest van de venkel in kleine stukjes.


Snijd de roomkaas in kleine blokjes.


Bereiding:
Bereid de gekruide risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron of bovenop. Houd de risotto warm in de schaal of pan.


Schep de venkelstukjes in de magnetronschaal, voeg 3-4 eetlepels water toe. Dek de schaal af. Schakel de magnetron 71/2 minuut in op volvermogen. Laat de venkelstukjes uitlekken.


Verwarm de ovenfunctie voor op 225°C.


Schep de venkelstukjes om met roomkaas, zalmsnippers, garnalen en het venkelgroen. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en wat paprikapoeder. Vul de apart gehouden venkelbollen hiermee en bestrooi de vulling met geraspte kaas. Leg ze in kleine magnetronschaal. Schenk de tomatensaus er om heen. Zet de magnetronschaal zonder deksel in de combimagnetron. Houdt de oventemperatuur aan. Schakel de magnetron in op 350Watt of halfvermogen. Laat de gevulde venkel in 10 minuten gaar en goudbruin worden.


Serveer de gegratineerde venkelbollen met de tomatensaus en de risotto.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge