stomen

Gegratineerde tortilla’s met pompoen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

De schil van een kleine pompoen is dun en dus eetbaar. Hak ze doormidden en verwijder de steel met aanzet en de zaadlijsten en zaden. Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.

Voorbereiding
Verwarm de ovengrill 10 minuten voor. Vet een ovenschaal in.

Bereiding
Verhit een kleine wok droog voor, schenk de olie langs de rand er in en roerbak hierin de ui in 2-3 minuten glazig. Schep de stukjes paprika en pompoen erin en roerbak op laag vuur 10 minuten, tot de pompoen wat zachter wordt. Schep de maïskorrels met het vocht erbij, knijp de knoflookteen boven de wok uit en roer de tomatensaus erbij. Breng het mengsel aan de kook en roer er.

Schep het mengsel met een schuimspaan uit de tomatensaus en vul de maïstortilla’s ermee. Rol de tortilla’s op en leg ze, met de naad naar beneden, in de ovenschaal. Lepel de tomatensaus erover en strooi de geraspte kaas erover. Schuif de ovenschaal op de tweede richel onder de voorverwarmde grill en laat de kaas smelten en goudbruin kleuren in 8-10 minuten.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge