stomen

Gegratineerde tortilla met kip en maïs in kruidige roomsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.

Maak de maïskolven schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’. Leg ze in een pan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de kolven 15 minuten. Of verpak de schoongemaakte kolven in magnetronfolie en schakel per kolf 3 minuten in op volvermogen. Laat de kolf in de folie 5 minuten nagaren. Spoel ze koud onder stromend koud water. Snijd met een mes de maïskorrels van de kolven. Of gebruik ± 250 gram maïs uit blik.

Snijd de prei in dunne, schuine, ringen.
Snipper de ui.
Halveer de kerstomaten.
Verhit de ovengrill voor. Vet een ovenschaal in.

Bereiding:
Verhit in een kleine braadpan of wok 2 eetlepels olie. Roerbak hierin de kipstukjes goudbruin. Temper het vuur. Schep de koekkruiden en preiringen erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de maïskorrels en roomkaas toe en laat de kaas smelten. Als het te dik blijft, roer er dan wat water bij.

Verhit in een steelpan met dikke bodem 1 eetlepel olie. Fruit hierin het rode uitje glazig. Schep de kerstomaten erbij en knijp de knoflookteen boven de pan uit. Roerbak 2 minuten. Schenk de tomatensaus erbij en breng de saus aan de kook.

Schep op elke tortilla een kwart van het kipmengsel en rol ze op. Leg de tortilla’s in de ovenschaal. Schep de tomatensaus erover, strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal 12-15 cm onder de grill en laat de kaas smelten.