stomen

Gegratineerde tomatensoep met pikante kip, maïs en tortillachips

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Maak de maïskolf schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’. Snijd, met een scherp mes, de maïskorrels van de kolf.

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.

Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
Snijd de korianderstelen in kleine stukjes, snijd het blad wat fijner.
Snijd de gemarineerde kipfilet in plakjes.

Bereiding:
Schenk de tomatenbouillon in een kookpan. Verdun de bouillon met water tot 8 dl. Breng de bouillon aan de kook. Roer de kipfilet (met het marinadevocht), maïskorrels, paprika, lente-ui en korianderstelen erbij en breng de soep opnieuw aan de kook. Dek de pan af en kook de soep zachtjes 15 minuten door, zodat de kipfilet gaar is.

Verwarm de ovengrill voor.

Schep twee ovenbestendige (soep)kommen vol met soep. Verdeel de tortillachips, koriandergroen en geraspte kaas er over. Zet de kommen onder de voorverwarmde grill en laat de kaas smelten.

Snijd de pistoletjes bovenop in, vouw ze open en bestrijk ze dik met bieslookroomkaas. Geef deze bij de soep.