stomen

Gegratineerde prei bij gemarineerde entrecotes en aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 240°C of verwarm de ovengrill voor. Vet een ovenschaal in.
Snijd de worteltjes van de preien, verwijder lelijk buitenblad. Snijd de preien in stukken van 7 cm. Spoel ze goed schoon.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Leg de stukken prei in een kookpan, voeg 1 dl water toe en breng het water snel aan de kook. Kook de prei bijna gaar in 6 minuten.

Meng de rode wijn en de runderfond in een steelpan en kook het op hoog vuur tot de helft, 11/2 dl, in. Schenk de vloeistof in de ovenschaal. Leg de stukken prei in de ingekookte bouillon. Bedek de prei met een dun laagje paneermeel. Snijd de koude boter in plakjes en verdeel ze over de prei. Zet de ovenschaal in de oven en laat er in ± 10 minuten een korstje op komen.

Warm de aardappelpuree op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de peterselie er door.

Verhit een grillpan of roosterpan droog voor. Kwast de entrecotes in met wat balsamicodressing en rooster ze aan beide kanten 3-4 minuten. Ze mogen roze van binnen zijn.

Serveer de gegratineerde prei met de entrecotes en de aardappelpuree.