Gegratineerde pannenkoekjes met andijvie
Receptinformatie
Voorbereiding:
Warm de ovengrill voor. Vet een ovenschaal in.
Snipper de ui zeer fijn.
Bereiding:
Verhit de olie in een kleine wok of hapjespan. Fruit hierin de ui glazig. Schep de andijvie erbij en roerbak 5 minuten, zodat de andijvie slinkt.
Meng in een kom de ricotta met 50 gram kaas en het ei.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking (met water of melk) en roer de rest van de kaas erdoor.
Schep de gestoofde andijvie door het ricottamengsel. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel het over de pannenkoeken en strijk het mengsel gelijkmatig uit. Rol de pannenkoeken op en leg ze in de ovenschaal. Lepel de kaassaus er over.
Zet de ovenschotel op de tweede richel onder de voorverwarmde grill (15 cm er onder) en laat de kaas smelten en goudbruin kleuren in 10 minuten. Zo worden ook de pannenkoekjes warm.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.