stomen

Gegratineerde pannenkoekjes met andijvie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Warm de ovengrill voor. Vet een ovenschaal in.
Snipper de ui zeer fijn.

Bereiding:
Verhit de olie in een kleine wok of hapjespan. Fruit hierin de ui glazig. Schep de andijvie erbij en roerbak 5 minuten, zodat de andijvie slinkt.

Meng in een kom de ricotta met 50 gram kaas en het ei.

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking (met water of melk) en roer de rest van de kaas erdoor.

Schep de gestoofde andijvie door het ricottamengsel. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel het over de pannenkoeken en strijk het mengsel gelijkmatig uit. Rol de pannenkoeken op en leg ze in de ovenschaal. Lepel de kaassaus er over.

Zet de ovenschotel op de tweede richel onder de voorverwarmde grill (15 cm er onder) en laat de kaas smelten en goudbruin kleuren in 10 minuten. Zo worden ook de pannenkoekjes warm.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge