stomen

Gegratineerde pannenkoeken met courgette en champignons

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in.
Snijd de courgette in 3 mm dikke plakjes en snijd de plakjes in reepjes.
Snipper de ui.

Bereiding:

Smelt in een koekenpan de boter en fruit hierin het uitje. Schep de champignons en courgette erbij en bak het mengsel samen 5 minuten. Laat het even afkoelen.

Roer de roomkaas en het ei bij het courgettemengsel. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Bestrijk de pannenkoeken elk met een kwart van het gebakken mengsel, rol ze luchtig op en leg ze in de ovenschaal.

Roer de kaassaus los en schenk deze over de pannenkoeken in de ovenschaal. Schuif de schotel 15 minuten onderin de oven, zodat de pannenkoeken warm worden en de kaassaus goudbruin kleurt.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge