Gegratineerde mosselen op gemengde groente met rijst
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwarm de ovengrill 10 minuten voor. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Schenk er 2 eetlepels olijfolie in en roerbak hierin ui, paprika en prei 5 minuten. Knijp de knoflookteen boven de wok uit en roerbak 1 minuut mee. Breng de groente op smaak met zout en peper en schep de helft van de peterselie erdoor. Schep de groente in de ovenschaal.
Verdeel de gekookte mosselen over de groente.
Verkruimel de beschuiten. Klop de eieren los met beschuitkruim, geraspte kaas en de rest van de peterselie en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de mosselen, zodat ze helemaal bedekt zijn.
Zet de ovenschaal op het rooster op de tweede richel onder de grill en laat het kruimellaagje in 10 minuten krokant worden en goudbruin kleuren.
Bereid intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking de ‘riso met groene kruiden’.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.