stomen

Gegratineerde kumquats, sinaasappel en mandarijn met roomkwark

Receptinformatie

Nagerecht
20-30 min

Schil de grapefruit en sinaasappels dik, tot op het vruchtvlees en snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het vrijkomend sap op en knijp de vliezen goed uit. Pel de mandarijntjes en snijd ze voorzichtig in plakjes. Snijd de kumquats met schil en al in dunne plakjes en wip met een puntig mesje de pitjes er uit. Snijd het muntblad fijn. Vermeng het opgevangen sap met de likeur. Smelt de boter in een vuurvaste ovenschaal of ovenbestendige koekenpan. Leg het schoongemaakte citrusfruit er in. Bestrooi het fruit met 30 gram suiker en sprenkel het sap met de likeur er over. Dek de ovenschaal of koekenpan af en stoof het fruit zachtjes 5 minuten. Verwarm intussen de ovengrill voor. Klop de dooiers 5 minuten met de rest van de suiker. Klop de kwark en de slagroom er door. Verdeel het roommengsel over het fruit. Zet de ovenschaal op het ovenrooster 12-15 cm onder de voorverwarmde grill en laat het roommengsel goudbruin kleuren in 5 minuten. Neem de schaal uit de oven. Verdeel de vruchtengratin over vier borden en strooi er wat munt over.