stomen

Gegratineerde koolraaprolletjes op aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd, als u tijd heeft, zelf lange repen koolraap van een hele knol: snijd de knol in plakken van 1 cm dikte en snijd die in lange repen van 1 cm dikte.
Snijd het groen van de peterselie fijn.

Bereiding:
Leg de koolraapreepjes in een magnetronschaal, voeg 2 eetlepels water toe, dek de schaal af en schakel de (combi)magnetron 5 minuten in op 700 Watt. Neem de schaal uit de oven. Gebruik de ovenfunctie en warm de (combi)magnetron voor op 225°C. U kunt ook een magnetron met grillfunctie gebruiken, deze hoeft in het algemeen niet voorverwarmd te worden.

Meng de peterselie door de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep de puree in een hittebestendige magnetronschaal.

Leg de plakjes komijnekaas op de plakjes rauwe ham. Verdeel de koolraapreepjes gelijkmatig over de vleesplakjes en rol ze op. Leg ze met de naad naar beneden op de puree.

Roer de crème fraîche los met het ei en bestrijk de groenterolletjes ermee. Strooi de geraspte kaas er over. Schuif het gerecht middenin de (combi)magnetron. Houdt de oventemperatuur aan of schakel de grillfunctie in. Stel de magnetron in op 550 Watt en laat het gerecht in 12 minuten gaar en warm worden, zodat de kaas smelt en licht kleurt.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge