stomen

Gegratineerde geroosterde paprika’s met macaroni

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de ovengrill voor.

Vet de paprika’s in met wat olie. Rooster ze onder af en toe keren op het rooster onder de voorverwarmde grill rondom zwart. Laat ze afkoelen in een dikke plastic zak. Pel de paprika’s. Snijd de steel uit de paprika’s, verwijder voorzichtig de zaadlijsten.

Snipper het sjalotje.
Hak de paddestoelen klein.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in met boter.
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Bereiding:
Verhit 2 eetlepels boter in een steelpan met dikke bodem. Fruit hierin het sjalotje goudbruin. Voeg de gehakte paddestoelen toe en bak ze 5 minuten. Laat het mengsel wat afkoelen. Voeg de helft peterselie toe en schep de ricotta erdoor.

Vul de geroosterde paprika’s met het kaasmengsel, steek de opening dicht met een cocktailprikker en leg ze in de ingevette ovenschaal.

Bereid de bechamelsaus (met melk of water) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de geraspte kaas erdoor. Schenk de saus over de paprika’s. Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.

Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni kort uitlekken. Schep de macaroni om met 1-2 eetlepels boter en de peterselie.

Serveer de gegratineerde paprika’s met de macaroni.