stomen

Gegratineerde bonenpot met saucijsjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Kruis de tomaten in.
Snipper de Spaanse ui.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Verwarm de oven grill voor.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een pan of kom, dompel de tomaten er in, zodat het velletje openbarst. Neem de tomaten uit het water en ontvel ze. Snijd ze in kleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk zaad en vocht.

Verhit in een kleine ovenvaste braadpan (of vuurvaste ovenpot) 1 eetlepel boter en bak hierin de baconreepjes knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de saucijsjes rondom bruin in 5 minuten. Schep de baconreepjes weer in de pan, voeg de uisnippers toe en bak dit zachtjes onder af en toe roeren 5 minuten. Voeg de tomaatblokjes en de witte bonen in tomatensaus toe en breng het geheel al roerend zachtjes aan de kook. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en roer de helft van de peterselie er door.

Leg de saucijsjes bovenop. Wrijf de beschuiten tot kruim en verdeel dit over het gerecht. Leg hier en daar een vlokje boter. Schuif het gerecht op het ovenrooster op de tweede richel onder de voorverwarmde grill en laat de schotel in 4-5 minuten kleuren. Strooi de rest van de peterselie er over.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge