stomen

Gegratineerde boerenkool met tomaten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiden:
Snijd de tomaat of tomaten in blokjes, verwijder vocht en zaden.
Snipper het sjalotje.
Verwarm de ovengrill voor. Vet een hoge ovenschaal of souffléschaal in.

Bereiding:
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin het sjalotje. Schep de tomaten en boerenkool erbij en stoof de kool gaar in 15 minuten, schep het mengsel regelmatig om. Knijp na 5 minuten de knoflook boven de pan uit.

Verwarm ondertussen al roerend het kaasfonduemengsel en breng het aan de kook.

Schep de boerenkool in de ovenschaal en schenk de kaasfondue erover uit. Zet de schotel onder de voorverwarmde grill en laat de fondue goudbruin kleuren. Serveer de schotel met stokbrood.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge