stomen

Gefrituurde worteltjes en garnalen met bieslookpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verhit een frituurpan met olie tot 180°C.
Snijd de stelen tot op 1 cm van de worteltjes. Schrap de worteltjes.
Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet een kom met water met ijsblokjes klaar, hang er een kleinere kom in.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Knip het bieslook fijn.
Rasp met een fijne rasp 2 eetlepels citroenschil af.

Bereiding:
Leg de worteltjes in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water op en kook de worteltjes gaar in 10 minuten. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.

Roer in de kleine kom de eierdooier los met peterselie, citroenrasp en het ijskoude bier. Zeef de bloem er bij en roer het lichtjes door elkaar. Het hoeft niet volkomen glad te worden.

Haal de worteltjes en garnalen stuk voor stuk door het beslag en laat ze direct in de hete olie glijden. Bak niet meer dan 4-5 stuks tegelijk. Bak ze goudbruin en neem ze uit de olie. Leg ze op een schaal bedekt met een paar laagjes keukenpapier en houd de schaal warm op een rechaud of vlamverdeler.

Warm ondertussen, volgens de aanwijzingen op de verpakking (eventueel in de magnetron) de aardappelpuree op en schep de bieslook erdoor.