stomen

Gefrituurde pompoen, inktvis en garnalen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

De schil van een kleine pompoen is dun en dus eetbaar. Hak ze doormidden en verwijder de steel met aanzet en de zaadlijsten en zaden. Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.

Voorbereiding:
Snijd het pompoenvruchtvlees in 1 cm dikke ‘frites’ of 1/2 cm dikke plakjes.
Snijd de bosuitjes in stukken van 3-4 cm.
Laat de gamba’s en inktvisringen ontdooien.
Verwarm de oven voor op 150°C. Leg in een ovenschaal een laagje keukenpapier.
Verwarm de frituurpan met olie voor op 185°C.

Bereiding:
Zeef de bloem en duw er een kuiltje in. Klop het ei los met 2 eetlepels koud water en schenk het in het kuiltje van de bloem. Roer wat bloem door het ei. Schenk het bier erbij en roer het beslag vanuit het midden glad.

Schep pompoen, stukjes bosui, garnalen en inktvisringen om met wat zout en peper, knoflook uit de pers en 1 eetlepel citroensap.

Haal steeds, geprikt aan een vork, groente, garnalen of inktvisringen door het beslag, laat het beslag wat afdruipen en frituur ze met 4-6 tegelijk goudbruin en gaar in 4-6 minuten. Schep het gefrituurde steeds in de ovenschaal en houdt het warm in de voorverwarmde oven.

Serveer het brood en citroenpartjes erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge