stomen

Gefrituurde bloemkoolroosjes en camembert met paprikasaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/4 liter water aan de kook.
Snijd de bloemkoolroosjes wat kleiner.
Snipper de sjalotjes.
Snijd de paprika’s klein.
Stroop de blaadjes van de tijmtakjes.
Snijd de kaas in 8 of 12 puntjes.
Verhit frituurolie tot 185°C.
Warm de oven voor op 150°C.

Bereiding:
Leg de bloemkoolroosjes in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de bloemkool nét gaar in 10 minuten. Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken.

Verhit de olie in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Schep de paprika’s en tijm erbij en bak het mengsel weer 2 minuten. Roer de tomatenpassata er bij. Pureer de inhoud van de pan met behulp van een staafmixer. Breng de saus aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe en houd de saus warm.

Zeef de bloem. Klop het ei los in een kommetje en roer het bij de bloem. Schenk er al roerend vanuit het midden het bier bij, zodat een glad beslag ontstaat.

Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur ze goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en schep ze op een dubbel laagje keukenpapier. Houd ze warm in de voorverwarmde oven.

Haal de stukjes kaas door het beslag en let er op, dat ze rondom goed zijn bedekt met beslag. Frituur de kaasstukjes snel goudbruin.

Serveer de gefrituurde bloemkool en kaas met de paprikasaus.