stomen

Gefrituurde aubergine met tomatensaus

Receptinformatie

Voorgerecht
20-30 min

Was de aubergines en snijd van beide kanten de uiteinden af. Snijd de aubergines in plakken van 1½ centimeter dikte. Maak het pannenkoekenbeslag zoals staat beschreven op de verpakking. Roer het zout erdoor. Verhit de olie in de frituurpan of wok. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en haal ze door het beslag. Laat ze even uitlekken en frituur ze goudbruin en gaar in de hete olie. Keer de plakken na 2-3 minuten en bak de andere kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak intussen de tomatensaus. Snijd de gewassen tomaten in stukken. Pel de ui en snijd deze klein. Doe de groenten met zout, peper, suiker en de fijngeknipte basilicum in een magnetronbestendige schaal. Zet deze gedurende 3-4 minuten afgedekt in de magnetron op circa 850 Watt. Of breng de saus al roerende in een pannetje aan de kook. Laat de tomaten en ui zacht worden. Zeef de tomatensaus. Serveer de gefrituurde aubergineplakken op een bedje van tomatensaus.