stomen

Gebonden soep van sperziebonen en garnalen met stokbrood

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Snijd de winterwortel in reepjes van 3 cm.
Snijd de lente-uitjes in stukjes van 3 cm en halveer ze overlangs.
Draai de worteltjes van de bosjes veldsla.
Knip het dillegroen fijn.

Bereiding:
Smelt de boter in een kookpan met dikke bodem. Roer de bloem erbij en laat de bloem door de boter opnemen. Voeg in delen van 1 dl het kokende water erbij, roer het mengsel steeds glad en breng het, zodra het dunner wordt, steeds aan de kook. Roer de groentebouillontabletten bij de soep en laat ze oplossen. Voeg de sperziebonen en worteltjes toe. Dek de pan af en breng de soep aan de kook. Kook de soep zachtjes 6 minuten door, zodat de boontjes nét gaar worden. Voeg de lente-uitjes, veldsla, room en garnalen erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg van het vuur af het dillegroen toe. Serveer de soep met (liefst versgebakken) stokbrood.