stomen

Gebonden koolrabisoep met hamreepjes en bieslook

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de koolrabi in plakken van 1/2 cm dikte en schil ze. Snijd 2 plakken in mooie gelijke blokjes, snijd de rest in grotere stukken.
Snijd een mooi stukje groen van de prei in smalle ringen en spoel ze schoon. Snipper de rest en spoel ze schoon.
Stroop de tijmblaadjes af.

Bereiding:
Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de grofgesneden prei met de tijmblaadjes 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Voeg de grofgesneden koolrabi en de aardappels toe en kook de aardappels gaar in 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde gebonden soep. Voeg zoveel water toe, dat een mooie stevige soep ontstaat. Voeg de mooi gesneden koolrabi en prei en de hamreepjes toe, roer de room erbij en breng de soep aan de kook.

Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over twee soepkommen of soepborden en knip de bieslook erboven af.

Serveer de soep met grof boerenbrood en gezouten boter.