Gebakken zalmfilet met zwarte trompetsaus
Receptinformatie
Verder: keukenpapier (of een borsteltje)
1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd een klein stukje van de onderzijde van de steel. Laat de kleine paddenstoelen heel en snijd de grote in stukken. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Neem de blaadjes van het takje tijm en kneus het teentje knoflook.
2. Verhit 1½ eetlepel boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes, tijm en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg honing, bouillon en slagroom aan de paddenstoelen toe en laat de saus op zacht vuur ca. 10 inkoken.
3. Was intussen de zalmfilets, dep deze met keukenpapier droog en bestrooi de zalmfilets aan beide zijden met zout en peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak hierin de zalmfilets in ca. 8 minuten aan beide zijde goudbruin en gaar.
4. Verwijder de knoflook uit de paddenstoelensaus en breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de zalmfilets over 2 borden en schep hierover de paddenstoelensaus. Lekker met rijst en haricot verts.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.