stomen

Gebakken zalm met zuringsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Rol de zuringblaadjes op en snijd ze in smalle reepjes. Stoof de zuring in de boter tot het donkergroen wordt en tot puree geroerd kan worden. Voeg de visfond en de droge witte wijn toe, breng de saus aan de kook en kook in 1-2 minuten de alcohol er uit. Klop de crème fraîche luchtig en spatel de room door de saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Besprenkel de zalmfilets met wat citroensap en rooster ze in een voorverhitte grillpan aan beide kanten 3 minuten. De zalm hoeft niet helemaal gaar te worden. Leg de zalm op borden, maal er wat zeezout over en schep de zuringsaus erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge