stomen

Gebakken vis met rode peper en spruitjes

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de spruitjes.
Snijd de oesterzwammen in reepjes.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes.
Trek met een zesteur sliertjes limoenschil af, pers de vrucht uit.
Snijd de visfilet in grote stukken en schep ze om met limoensap.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst kort uitlekken en houdt de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand de olie erin. Roerbak hierin spruitjes en visstukjes 5 minuten op halfhoog vuur. Zet het vuur hoger. Voeg de oesterzwammen en peperreepjes toe en roerbak 3 minuten. Schenk de roerbaksaus en eventueel wat kookwater van de rijst erbij en warm het gerecht op hoog vuur snel door. Schep op het laatst de limoenschilletjes er door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveer de rijst erbij.