stomen

Gebakken vis met druivensaus en rode bietjespuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 125°C.
Halveer de aardappels.
Wrijf het velletje van de bietjes en snijd ze kleiner.
Halveer de druiven.

Bereiding:
Zet de aardappels en bietjes op met niet te veel water, breng het water aan de kook en kook ze aardappels gaar in 15 minuten.

Haal de visfilets door het kruidenmengsel. Verhit in een hapjespan of koekenpan bijna alle boter en bak hierin de visfilets aan beide kanten goudbruin en nét gaar in 5-6 minuten. Leg ze dakpansgewijs op een ovenschaal en schuif ze in de oven, zodat ze warm blijven. Stoof 150 gram witte druiven in het bakvet warm. Schenk de visbouillon erbij en kook het vocht tot de helft in. Zeef de saus en druk de druivenschilletjes goed uit. Roer de sherry en de achtergehouden druiven bij de gezeefde saus en kook deze nog even door.

Giet de aardappels met bietjes af, stamp het snel dooreen, schep de crème fraîche erdoor en klop de puree met een staafmixer snel glad. Maak op elk bord een mooie berg van de puree, schik de roodbaarsfiletjes er tegen aan en schep de saus er om heen.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!