stomen

Gebakken Shiitake met sperzieboontjes en spekjes

Receptinformatie

Bijgerecht
20-30 min

Verder benodigd: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel. Laat de kleine paddenstoelen heel en snijd de grote in stukken. Maak de sperziebonen schoon. Pel en snipper het sjalotje fijn. Plet het teentje knoflook. Snijd de plakken ontbijtspek in reepjes.

2. Kook in een pan met ruim kokend water en zout de sperziebonen in ca. 8-12 minuten beetgaar en giet deze af.

3. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes, sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze ca. 2 minuten mee. Bak de laatste minuut de gekookte sperziebonen met de paddenstoelen mee.

4. Verwijder de knoflook uit het gerecht en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met een karbonade en een gepofte aardappel.