stomen

Gebakken scampi's met groentensalsa

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

De 3 hele tomaten plucheren in heet water, zaad eruit halen en ontvellen, in blokjes snijden. Courgette wassen, snij het midden eruit en snij deze met schil in dezelfde blokjes. Schil de rode paprika met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten en snij deze ook in blokjes. Komkommers schillen en in blokjes snijden, verwijder eerst de zaadlijsten. Zet de stoompan op het vuur en gaar de groenten los erin. Naar gelang uw eigen smaak de gaarheid bepalen, beetje zout toevoegen. Begin met de courgette (5 – 10 minuten), stoom daarna de paprika, voeg dan de komkommer (ong. 1 minuut) toe en dan de tomaat. Snijdt de mint chiffonade en roer deze erdoor. Groene pepers ontdoen van de zaadlijsten en ragfijne brunoise snijden en er doorheen roeren. Bak de scampi’s in olijfolie met geplette knoflook. Serveer de groentesalsa erbij en knijp hierover een citroen uit.