stomen

Gebakken rougetfiletjes met spruitjes en amandelrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook. Besprenkel de rougetfiletjes met wat citroensap en maal er wat zout en peper over. Verkruimel de beschuit heel fijn en druk de vleeskant van de rougetfiletjes hierin. Snipper het sjalotje. Snijd de spruitjes in vieren. Halveer de champignons.

Bereiding:
Strooi de gele rijst in een kookpan, schenk er 11/2 liter kokend water bij, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Laat de rijst kort uitlekken in een zeef.
Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor en rooster hierin al omschuddend het amandelschaafsel goudbruin. Schep bijna al het amandelschaafsel door de gare rijst, bewaar de rest op een stukje keukenpapier.
Leg de spruitjes in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er bij, breng het water opnieuw aan de kook en kook de spruitjes in 5 minuten beetgaar. Laat ze kort uitlekken in een vergiet.
Verhit in de steelpan 2 eetlepels olie. Fruit hierin het sjalotje 1 minuut. Schep de champignons erbij en bak ze, onder af en toe roeren, 5 minuten, tot ze vocht loslaten. Schep de spruitjes erbij en stoof het mengsel zachtjes nog een paar minuten.
Verhit in een vlakke anti-aanbak koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de rougetfiletjes op de huidkant op halfhoog vuur goudbruin in 4 minuten. Keer ze, zet het vuur op hoog en bak ze op de gepaneerde kant 1 minuut.
Serveer de rougetfiletjes met amandelrijst en gestoofde spruitjes en strooi er nog wat amandelschaafsel over.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!