stomen

Gebakken roodbaarsfilet met witte Beukenzwammensaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verder: keukenpapier (of een borsteltje) en een staafmixer

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel. Laat de kleine paddenstoelen heel en halveer de grote paddenstoelen. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Kneus de teen knoflook. Snijd 1 eetlepel koude boter in blokjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Hak de bieslook fijn.
2. Laat in een steelpan de wijn en visfond op zacht vuur tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en laat de saus op zacht vuur inkoken tot de saus mooi van dikte is (ingekookt tot ca. 1/3 deel). Neem de pan van het vuur.
3. Kruid de vis met peper. Verwarm 2 borden voor. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin de vis in ca. 5-6 minuten aan beide zijde goudbruin en gaar. Schep de filets op de voorverwarmde borden.
4. Verhit 1 eetlepel boter in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met de sjalotjes en knoflook ca. 2-3 minuten. Verwijder de knoflook. Verwarm intussen de saus, neem de pan van het vuur en klop de bieslook en koude boterblokjes met de staafmixer door de saus. Schep de paddenstoelen voorzichtig door de saus en breng deze saus op smaak met zout en peper. Schep de saus over de vis. Lekker met aardappelkroketjes en broccoli.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge